Masakr pokračuje!

Už si budu muset nejspíš zvyknout na pár zvláštních úkazů ve svém životě. Jedním z nich je, že když dosáhnu v nějaké oblasti jistého vrcholu, tak je to poslední úspěch a tím to končí. Pár ukázek pro představu: trénoval jsem mnoho let karate a ve chvíli, kdy jsem si vytrénoval první mistrovský stupeň (černý pásek), tak kimono i s páskem skončily složené ve skříni. Pár let jsem jezdil na koni a ve chvíli, kdy jsem si konečně pořídil jezdecké boty a bičík, že budu jezdit více, tak jsem se projel už jen párkrát a od té doby jsem na koni neseděl. Stejně to dopadlo i s lyžováním. Lyžování se mi natolik líbilo, že jsem byl odhodlán jezdit na hory a učit. Využil jsem šance na univerzitě udělat zkoušky na cvičitele lyžování, nakoupil drahou výbavu a vyjel jsem jednou do našich hor a jednou do Rakouska. Pak přišlo období bez sněhu plné studijních povinností a lyže se již sněhu nedotkly.

Druhý úkaz je, že když se namotivuju a jsem plně odhodlaný dělat vše naplno, tak mě uzemní například oteklý loket se zánětem mazových žláz, tzn. téměř dva měsíce bez námahy. Když mě to pustí a začnu se pomalu rozcvičovat, přiletí nějaká bakteriální nemoc, která znamená další tři týdny bez zátěže. A když už jsem u lékaře tak často, dokážu se mu svěřit s aktuálními i s déle trvajícími obtížemi a on mě pošle ke specialistovi, který mi „pomůže“ například vyléčit palec tak, že neobuju boty a běhání ani jiná práce minimálně další tři týdny nehrozí.

Po tom všem se konečně přiblíží čas dovolené, což je skvělé, na to čekám celý rok. Jenže hned pár dní po návratu následuje půlmaraton Moravským krasem. Už jsem to uběhl i s horší kondičkou. Co mi dělá větší starosti je, že mi potom zbývá pouze 21 dní do onoho 63km dlouhého závodu… A to je vážně masakr!

Zdeněk Foret
Jsem expert na kondici, který pomáhá lidem cvičit efektivně a s úsměvem. Pohyb je má cesta k tomu, abych zůstal svěží, dokud život běží! Více o mně zde >>

ŠKOLA VITALITY ON-LINE KURZY

„Kondiční trénink se závěsným systémem - TRX"

Rádi byste měli postavu podle vašich představ?

Objevte v sobě zdroj energie a sebevědomí!

Více informací

5 tipů, jak zrychlit svůj běh díky TRX - video

Ve videu se věnuji pěti oblastem, kterým je dobré se věnovat, abyste měli pevné a pružné tělo!
Ke každé oblasti ukazuji 3 techniky, které vám pomohou k rychlejšímu a lehčímu běhu.
Celkem15 technik, které můžete s TRX cvičit, abyste běhali rychleji!

Více informací
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..